Kíváncsi, hogy néz ki a választott parketta lefektetve? Próbálja ki a VIRTUÁLIS PADLÓ STÚDIÓT!
részletek
 
 
 

Duna Parketta

1138, Budapest,
Váci út 168/F

Nyitva tartás:
H-P: 8.00 - 18.00
Sz: 9.00 - 14.00

Telefon.:
+ 36 1 412 1729
Fax:
+36-1-412-1730
info@dunaparketta.hu

 
 
Burkolatváltók:

A burkolatváltó profilt használunk abban az esetben, ha dilatációt akarunk eltakarni, küszöböknél, vagy küszöb helyett, erkélyajtóknál, hideg és melegburkolat találkozásánál, vagy nagyobb felület megszakításánál. De élek lezárására is kiválóan alkalmasak a profilok.

Ahol használatuk szükséges lehet:

  • küszöbök előtt
  • erkélyajtónál
  • parketta és más burkolatok találkozásánál
  • nagyobb felületek megszakításánál
  • élek lezárásánál , stb.

Burkolatváltók általános jellemzői:

Az alumíniumból készült eloxált (arany, ezüst, homok, bronz, nemesacél), vagy dekorfóliával (tölgy, sötét tölgy, bükk, juhar, cseresznye, merbau) borított burkolatváltó profilokkal könnyen meg lehet teremteni az esztétikus átmenetet különböző burkolatok vagy szintkülönbségek között. Nem akadályozzák a parketta mozgását. Látványra is és stílusilag is meghatározható képet ad a helyiségnek. Ezek a burkolatváltó profilok kaphatóak 2,7 fm/szál vagy némelyik 0,9 fm/szál méretben. Vannak zselés (öntapadós), lefúrható vagy ragasztható profilok.

A legkiválóbb minőségű, legszebben lerakott parketta látványát is elrontja, ha a burkolat szélei nincsenek megfelelően lezárva burkolatváltó profilokkal. Ha a küszöbbel, vagy a másik burkolattal való érintkezés nem esztétikus, vagy műszakilag nem megfelelő, a szemünk mindig megakad rajta. Különösen igaz ez, ha ferde, vagy íves vonal mentén záródik a burkolat, esetleg szintkülönbségeket kell áthidalni.
Amennyiben ezeket szeretnénk elkerülni, még a kivitelezés előtt meg kell tervezni, hogy hova is kerüljön a burkolatváltó. Ekkor szükséges eldönteni: egy-, két-, vagy háromrészes legyen, pattintható, csavarozható vagy ragasztható, majd a legmegfelelőbbet érdemes csak beépíteni. A jó burkolatváltó sín színben harmonizál, szépen illeszkedik, rögzítése jól megoldott. A burkolatváltó sín ára a burkolat anyagához képest elenyésző, ezért érdemes a legjobb minőségű profillal dolgozni.

A különféle parketták nem rakhatók le megfelelően burkolatváltó profil használata nélkül. A panelek térfogata ugyanis a beépítés után még változik. Ha a növekedésnek nem hagyunk helyet, a padló keres magának, azaz felpúposodik. A burkolatváltó profilok használata lehetőséget nyújt arra, hogy a padló a környezet páratartalmának függvényében mozoghasson.

Az egyrészes burkolatváltók csavarozhatók, ragaszthatók vagy öntapadós csíkkal vannak ellátva. A kétrészes burkolatváltók a burkolat magasságától függő alapsínből és a rápattintható takarósínből állnak.
A háromrészes burkolatváltók lényege, hogy egy kiemelhető takarósín levételével az alap és takarósín szétszerelése roncsolás nélkül megoldható, javítható, cserélhető.

 
cégünkről | termékek | szolgáltatások | akciók | kapcsolat