Kíváncsi, hogy néz ki a választott parketta lefektetve? Próbálja ki a VIRTUÁLIS PADLÓ STÚDIÓT!
részletek
 
 
 

Duna Parketta

1138, Budapest,
Váci út 168/F

Nyitva tartás:
H-P: 8.00 - 18.00
Sz: 9.00 - 14.00

Telefon.:
+ 36 1 412 1729
Fax:
+36-1-412-1730
info@dunaparketta.hu

 
 
Bambusz parketta:

Egyre több helyen találkozhatunk a mostanában divatba jött bambuszpadlóval. A bambuszpadlót a fapadlók közé soroljuk, pedig a bambusz nem nevezhető fának.
A bambusz az egyik leggyorsabban újratermelődő alapanyag. Természetes anyag, ezért egyedi és megismételhetetlen. A bambusz másik nagy előnye, hogy a hagyományos faburkolatok kiválthatók vele és ez nagy könnyebbséget jelent az amúgy is túlterhelt erdőségeinknek, mivel gyorsan megújuló forrásról van szó.

A bambusz parketta általános jellemzői:

A bambusz parketta 7 rétegű UV lakkal kezelt. Rendkívül kemény és tartós. Jól tűri a párát és nedvességet, nem úgy, mint a fa parketták, és vetemedésre is kevésbé hajlamos. Jól ellenáll a kártevőknek. Könnyű tisztíthatósága antiallergén környezetet biztosít.
Bambusz parkettaként egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem korhad, és nem vesz fel vizet. Kiváló zsugorodási és duzzadási viselkedése révén rendkívül strapabíró, így állja a nagy igénybevételt is.

A bambusz

A bambuszok a pázsitfűfélék családjába tartoznak. Örökzöld növények, levelüket egész éven át, sőt több éven keresztül is megtartják, amíg a szár él. Ez 5-6 évet jelent. A szár ezen idő alatt folyamatosan szilárdabbá válik. Ázsiában honos fűféle, keménységben megelőzi a tölgyet. Cellulóz tartalma 70% körüli. Nagyon gyorsan, naponta akár 30 cm-rel is gyarapodva nő, végső magassága a 20-25 métert is eléri. Feldolgozásra 5-6 éves korban a legalkalmasabb. Építőanyagként, használati tárgyak készítésére. Felhasználásával megóvhatjuk az oxigénellátásunkban létfontosságú szerepet betöltő erdőket a kivágástól.

A Bambusz parketta lerakása:

A lerakásra kerülő bambuszpadló nedvességtartalma maximum 9 % lehet. Az aljzat 1% nedvességet tartalmazhat. Célszerű a padlót a lerakás előtt becsomagolt állapotban, vízszintesen pihentetni a helyiségben azért, hogy a nedvességtartalom kiegyenlítődjön. Néhány bambusz parketta alkalmas padlófűtésre is (minden egyes bambusz parketta termék leírásában szerepel, hogy alkalmas vagy nem alkalmas padlófűtésre). Padlófűtés esetén felfűtési naplót kell vezetni. Amikor az 5. napon a helyiség hőmérséklete eléri a tervező által megengedett maximális értéket, akkor 5 - 15. napig ezen a hőmérsékleten kell tartani a bambusz padlókat, majd 16 - 19. napig fokozatosan csökkenteni kell a hőmérsékletet.
Learakás után a helyiség hőmérséklete nem csökkenhet 20 C alá, illetve a relatív páratartalom 50% alá, különben a padló dilatálni fog.

 
cégünkrol | termékek | szolgáltatások | akciók | kapcsolat